ua en ru

Renault, Nissan та Daimler провадять переговори про альянс з обміном акціями та сподіваються заощадити мільярди євро, розподіливши витрати на розвиток.

Renault SA, Nissan Motor Co. та Daimler AG сподіваються, що заощадять мільярди євро, розподіливши між собою витрати на розвиток. Це буде частиною їхнього альянсу з обміном акціями, заявили дві особи, що мають безпосередній доступ до переговорів між компаніями, але бажають лишатися неназваними. Про це пишуть у Bloomberg.

Ці автовиробники мають на меті бл. 7 квітня в Брюсселі підписати угоду, що включатиме взаємне володіння 3-4% акцій, твердять джерела Bloomberg. Компанії планують розподілити між собою видатки на розвиток платформ та технологій, зокрема й трансмісій.

Це об'єднання надасть автовиробникам сенс поділяти інвестиційні тягарі та сприятиме їхнім фінансам. Партнерство збільшуватиме прибутковість виробництва невеликих авто, попит на які, як очікують, має бути значним.

Альянс може допомогти автовиробникам заощадити на розробці технологій з економним витрачанням палива, що потрібно,аби відповідати жорсткішим вимогам з охорони довкілля, а також у створенні нових моделей для ринків, що розвиваються, таких як Китай та Індія.