ua en ru

Renault розглядає можливість кооперації з компанією Mitsubishi

Французький автоконцерн Renault розглядає можливість кооперації з японською компанією Mitsubishi. Про це повідомили сьогодні французькій пресі джерела, інформовані про плани компанії Renault. За їх відомостями, французи обговорюють питання співпраці з японцями, але поки ще не прийняли остаточного рішення з цього питання, передає Reuters.

"Наш партнер Nissan вже уклав угоду про співпрацю з Mitsubishi. У 2010 р. компанії створили спільне підприємство з виробництва мінікарів в Японії. Renault також розглядає цю можливість, хоча питання знаходиться поки на стадії обговорення. Можна було б укласти договір про співпрацю, подібний тому , який є у Renault і Mercedes", - сказало одне з джерел.

Раніше японська Mitsubishi уклала альянс з партнером Renault - компанією Nissan. Renault контролює більше 40% в Nissan і працює також з Daimler і російським "АвтоВАЗом" над спільними проектами. Партнерство з Mitsubishi дозволить французькій компанії розширити свою присутність в Азії.

Альянс Renault-Nissan, утворений в березні 1999 р., став першим промисловим і комерційним партнерством подібного роду між французькою і японською компаніями. Дві автомобілебудівні компанії вступили в стратегічне партнерство, обмінявшись пакетами акцій, вивівши свій проект на лідируючі позиції. Альянс реалізує продукцію в США, Європі, Японії, Китаї та РФ.

Читайте також: Продажі автомобілів в ЄС зросли вперше за 19 місяців