ua en ru

Renault планує збільшити свою долю в "Автовазі" до 35%, Nissan - придбати 15%

Французький автомобілебудівний концерн Renault планує збільшити свою долю у ВАТ "Автоваз" до 35%. В той же час японський Nissan, що входить до альянсу з Renault, має намір отримати 15% акцій російської компанії. Про це сьогодні повідомив головний виконавчий директор альянсу Карлос Гон, передає РБК із засланням на Reuters.
На презентації Карлос Гон пояснив, що Nissan придбає 15% "Автоваза" для отримання певних переваг у фінансовому відношенні. Він також зазначив, що Nissan має намір ввести щонайменше двох своїх представників в раду директорів російської компанії.
В цілому альянс викупить акції автоваза на 415 млн дол.
Раніше цього місяця Гон вже заявляв, що концерн планує збільшити долю альянсу до 50% "Автоваза". Проте спочатку планувалося, що велику частину цієї долі придбає Nissan.
ВАТ "Автоваз" (м. Тольятті) зареєстроване 5 січня 1993 р. Автоконцерн випускає автомобілі сімейств Lada Priora, Kalina, Samara, а також "класику". В даний час долі між основними акціонерами "Автовазу" розподіляються таким чином: ГК "Ростехнологиі" - 25%, ЗАТ "ГИК "Трійка Діалог" - 25% і Renault - 25%. Обсяг продажів "Автовазу" в 2010 р. на російському ринку склав 517,147 тис. автомобілів Lada.