ua en ru

Ректор Одеського медуніверситету відсторонений через справу про корупцію

Ректор Одеського медуніверситету відсторонений через справу про корупцію Ілюстративне фото: Валерій Запорожан (facebook.com-valeriy.zaporozhan)

До завершення розгляду справи судом обов'язки ректора виконуватиме проректор вузу

Міністерство охорони здоров'я України звільнило ректора Одеського медичного університету Валерія Запорожана через правопорушення, пов'язане з корупцією. Про це повідомляє пресс-служба відомства.

"З 23 квітня Валерія Запорожана відсторонили від виконання службових обов'язків ректора Одеського національного медичного університету. Відповідний наказ підписали в МОЗ. Підстава - складений співробітниками Національної поліції України протокол про адміністративне правопорушення, пов'язане з корупцією, щодо Запорожана В.М", - йдеться в повідомленні.

Зазначено, що до завершення розгляду справи судом обов'язки ректора університету виконуватиме проректор вишу з науково-педагогічної роботи Валерія Маричереда.

Нагадаємо, вчора, 23 квітня, Міністерство охорони здоров'я оголосило конкурс на посаду Національного медичного університету (НМУ) імені А. А. Богомольця. 2 квітня міністерство достроково розірвало контракт з ректором НМУ Катериною Амосовою.