ua en ru

Рекомендації саміту G20 доречно було б врахувати при реалізації економічних заходів в Україні, - Гончарук

Рекомендації підсумкового плану дій саміту G20, який відбувся в Каннах 3-4 листопада, доречно було б врахувати в реалізації економічних заходів в Україні. Таку думку висловив радник Президента України Віктора Януковича Андрій Гончарук, передає прес-служба Президента України.
"Цікавим для України з точки зору підвищення ефективності макроекономічної політики та приведення структурних реформ у відповідність до сучасних європейських стандартів могло б стати вивчення урядом України можливості імплементації окремих положень підсумкового плану дій, прийнятого за результатами саміту "Великої двадцятки". Зокрема, щодо забезпечення подальшого економічного зростання та зайнятості, фінансового регулювання та боротьби з корупцією. Рекомендації саміту доречно було б врахувати при реалізації на національному рівні заходів з подальшого оздоровлення національної економіки, фінансової системи, вдосконалення зовнішньоторговельної політики", - зазначив радник Президента.
За словами Гончарука, Україна з її сільськогосподарськими ресурсами готова активізувати участь у міжнародних зусиллях із забезпечення доступності у світі основних продуктів харчування на виконання відповідних рішень Генеральної Асамблеї ООН щодо продовольчої безпеки.
Важливими для врахування Україною, на думку Гончарука, також є досягнуті країнами-членами G20 домовленості щодо підвищення контролю над фінансовими потоками та посилення боротьби з ухиленням від сплати податків, що насамперед стосується офшорних схем.
Нагадаємо, в п'ятницю, 4 листопада, в Каннах (Франція) завершився саміт G20, домінуючою темою якого стала фінансова криза в єврозоні. У підсумковому комюніке каннського саміту говориться, що група узгодила план дій, спрямованих на зміцнення зростання світової економіки і створення робочих місць, на рішення короткострокової уразливості і зміцнення середньострокової основи для подальшого зростання. Розвинені країни зобов'язалися проводити політику зміцнення довіри, підтримки зростання економіки і запровадити чіткі, реалістичні і конкретні заходи щодо досягнення фіскальної консолідації.