ua en ru

Регулятор перевірить 14 облгазів Фірташа

Регулятор перевірить 14 облгазів Фірташа Ілюстративне фото (Віталій Носач, РБК-Україна)

Облгази перевірять на предмет скасування та перерахунку нарахувань населенню за приведення об'єму газу до нестандартних умов

Національна комісія, що здійснює регулювання у сферах енергетики і комунальних послуг, проведе перевірку виконання 14 операторами газорозподільних мереж приписів щодо усунення порушень законодавства, виданих регулятором за підсумками попередніх планових і позапланових перевірок. Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на прес-служби регулятора.

Рішення стосується "Волиньгаз", "Житомиргаз", "Закарпатгаз", "Запоріжгаз", "Івано-Франківськгаз", "Київоблгаз", "Львівгаз", "Рівнегаз", "Суммыгаз", "Харківгаз", "Харківміськгаз", "Хмельницькгаз", "Чернівцігаз", "Чернігівгаз" (входять в "Регіональну газову компанію" Дмитра Фірташа), які здійснюють діяльність у 14 областях.

Зазначимо, що підставою для чергової позапланової інспекції є перевірка виконання рішень регулятора щодо усунення порушень вимог законодавства, прийнятих за результатами попередніх позапланових перевірок.

Також Нацкомісія перевірить, чи зробили облгази перерахунок усім побутовим споживачам, до яких застосовувалися "газові" коефіцієнти.

Нагадаємо, раніше РБК-Україна писало, що Антимонопольний комітет розглядає справи за ознаками вчинення 20 операторами газорозподільних систем, контрольованих Дмитром Фірташем, порушень законодавства про захист економічної конкуренції.