ua en ru

Регламентний комітет ВРУ може розглянути подання проти Добкіна через тиждень

Регламентний комітет ВРУ може розглянути подання проти Добкіна через тиждень Фото: Михайло Добкін (УНІАН)

Розгляд подання проти Добкіна може зашкодити роботі ВРУ в останній пленарний тиждень

Регламентний комітет Верховної Ради України може розглянути подання проти нардепа від "Опозиційного блоку" Михайла Добкіна на наступному пленарному тижні. Про це заявив перший заступник голови регламентного комітету ВР Павло Пинзеник, передає канал "112 Україна".

"Що стосується останнього, шостого подання, то з чисто технічних та регламентних міркувань розглянути його на наступному тижні не вийде. Але не виключено, що питання про подання щодо народного депутата Добкіна може бути розглянутий комітетом через тиждень - на наступному тижні роботи в пленарному режимі", - сказав Пинзеник.

Крім того, Пинзеник заявив, що розгляд подання проти Добкіна може зашкодити роботі ВРУ в останній пленарний тиждень.

"Ситуація, коли щодо будь-якого народного депутата вноситься подання про притягнення його до кримінальної відповідальності є абсолютно неординарною, ВР, як на мене, повинна реагувати на такі подання оперативно та згідно з регламентом, виносити на розгляд потрібно. Зашкодить це роботі ВР в останній пленарний тиждень? Безумовно зашкодить", - сказав він.

Нагадаємо, сьогодні голова Верховної Ради України Андрій Парубій направив подання Генеральної прокуратури України про притягнення до кримінальної відповідальності Добкіна в регламентний комітет Ради.