ua en ru

Регламентний комітет Ради підтримав подання ГПУ на арешт Клюєва

Регламентний комітет Ради підтримав подання ГПУ на арешт Клюєва Фото: Сергій Клюєв

Голосування відбулося на сьогоднішньому засіданні комітету

Комітет Верховної Ради України з питань регламенту та організації роботи Верховної Ради України підтримав подання Генеральної прокуратури України (ГПУ) про затримання і арешт народного депутата України Сергія Клюєва. Відповідне рішення було підтримано абсолютною більшістю комітету, передає кореспондент РБК-Україна.

Зокрема, "за" проголосували 8 народних депутатів.

Вчинені кримінальні правопорушення, згідно з висновком комітету, передбачають застосування такої міри покарання до Клюєва, як позбавлення волі до 15 років.

"Щодо надання згоди про притягнення до кримінальної відповідальності комітет зійшовся на тому думці, що немає необхідності повторно давати згоду на притягнення до кримінальної відповідальності народного депутата Клюєва", - сказав голова комітету Павло Пинзеник.

Також комітет прийняв рішення, що відповідні подання про затримання і арешт будуть розглядатися в парламенті окремо.

Депутат запевнив, що вже найближчим часом підпише відповідний висновок і направить у парламент.

Нагадаємо, співробітники Служби безпеки України (СБУ) тиждень тому зафіксували дзвінок народного депутата України Сергія Клюєва з Москви. Крім цього, в ГПУ повідомили РБК-Україна, що Клюєв перебуває за кордоном.

Зазначимо, сьогодні, 30 червня, стало відомо, що Генеральна прокуратура України змогла зібрати докази для арешту нардепа Сергія Клюєва протягом місяця.

"На той час (розгляд подання про притягнення до кримінальної відповідальності, - ред.) не було зібрано стільки доказів. Тому ці епізоди не ставилися, і не було подано подання про запобіжний захід", - повідомив заступник генпрокурора Володимир Гузир.