ua en ru

Регламентний комітет не відхилив жодного з подань ГПУ на нардепів, - Луценко

Регламентний комітет не відхилив жодного з подань ГПУ на нардепів, - Луценко Фото: Юрій Луценко (facebook.com/gp.gov.ua)

Комітет рекомендував розглянути подання на Довгого і Дейдея в сесійній залі

Комітет з питань регламенту та організації роботи Верховної Ради України не відхилив жодного подання Генеральної прокуратури на зняття недоторканності з народних депутатів. Про це журналістам сьогодні заявив генпрокурор Юрій Луценко, передає кореспондент РБК-Україна.

"Комітет вважає, що у вчорашньому розборі були виявлені, як вони вважають, суттєві недоліки, але, тим не менш, питання рекомендується розглянути в залі шляхом подання голові Верховної Ради. Аналогічне рішення і щодо Дейдея", - зазначив Луценко.

Він також додав, що оцінка комітетом подання на нардепа Дейдея більш негативна. За словами Луценка, таким чином, жодне з його поданьне відхилено, а оцінка обґрунтувань в поданні знаходиться в компетенції суду, а не регламентного комітету.

Зазначимо, до цього комітет розглянув подання на зняття недоторканності з нардепа від "Народного фронту" Євгена Дейдея і члена депутатської групи "Воля народу" Олеся Довгого.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що комітет Ради почав розглядати зняття недоторканності з нардепа Лозового.