ua en ru

Регламентний комітет звинуватив ГПУ у систематичному прослуховуванні нардепів

Регламентний комітет звинуватив ГПУ у систематичному прослуховуванні нардепів Фото: Павло Пинзеник (nfront.org.ua)

Зокрема, було представлено відповідне рішення суду з дозволом на прослуховування Вілкула

Правоохоронці систематично порушують право недоторканності народних депутатів шляхом прослуховування мобільного телефону. Про це повідомив перший заступник голови комітету з питань регламенту та організації роботи Верховної ради Павло Пинзеник, передає кореспондент РБК-Україна.

Він наголосив, що право народних депутатів на недоторканість та на таємницю телефонного спілкування систематично порушується правоохоронними органами.

За його словами, на комітеті було представлено відповідне рішення суду з дозволом на прослуховування народного депутата Вілкула.

"Народним депутатом Вілкулом надано копію ухвали Нікопольського міськрайонного суду Дніпропетровської області про надання тимчасового доступу до речей та документів. Зокрема, телекомунікаційних послуг абонента Вілкула та ухвали Печерського райсуду міста Києва стосовно бездіяльності службової особи ГПУ щодо невнесення відомостей до ЄРДР після отримання заяви Вілкула, - зазначив Пинзеник.

Нагадаємо, спікер Верховної ради України Андрій Парубій передав до комітету подання Генеральної прокуратури України на співголову фракції "Опозиційний блок" Олександра Вілкула та нардепа від даної фракції Дмитра Колєснікова.