ua en ru

У регламентному комітеті розповіли, коли розглянуть зняття недоторканності з Новинського

У регламентному комітеті розповіли, коли розглянуть зняття недоторканності з Новинського Фото: Павло Пинзеник

Регламентний комітет розгляне і дасть свій висновок щодо притягнення до відповідальності народного депутата фракції "Опозиційний блок" Вадима Новинського одразу після того, як Генеральна прокуратура усуне всі ризики в своєму поданні, щоб не дати можливості оскаржити це рішення в суді. Про це заявив народний депутат фракції "Народний фронт", перший заступник голови комітету Верховної Ради з питань регламенту та організації роботи Верховної Ради Павло Пинзеник у коментарях журналістам.

"Наразі Генеральна прокуратура не дуже добре підготувала подання. Я не знаю, як вони потім виглядатимуть у суді, підозрюю, що не дуже гарно", - сказав він.

Пинзеник зазначив, що на основі стенограми учорашнього засідання Комітет сформулює свої зауваження до ГПУ, аби зняти всі недоліки до наступного розгляду питання зняття недоторканості з Новинського.

Парламентар також підкреслив, що завдання регламентного комітету полягає у підготовці процедури притягнення до відповідальності народного депутата Опоблоку відповідно до вимог закону. "Ми діємо в рамках своєї компетенції", - підкреслив Пинзеник.

"Я пропоную депутатам, які критикують, ввійти до Регламентного комітету. Черги до нашого комітету я не бачу, ні одного представника "Самопомочі" нема, працювати ніхто не хоче. На засідання комітету бажання у депутатів приходити нема, ніхто не бажає задавати питання, зате всі вважають за необхідне коментувати роботу Регламентного комітету", - резюмував народний депутат.