ua en ru

Реєстр судноплавства України приєднається до Європейської угоди про міжнародні перевезення небезпечних вантажів внутрішніми водними шляхами

Міністерство транспорту та зв'язку ініціює включення реєстру судноплавства України до списку рекомендованих Європейської економічною комісією ООН класифікаційних товариств для визнання згідно з ВОПНВ. Відповідне клопотання було розглянуто під час засідання комітету експертів країн-учасниць «Європейської угоди про міжнародні перевезення небезпечних вантажів внутрішніми водними шляхам» (ВОПНВ), що відбулося у м. Франкфурт-на-Майні, повідомляє прес-служба Мінтрасзв'язку.

Комітет розглянув документи стосовно діяльності реєстру судноплавства в галузі класифікаційного нагляду за суднами, які здійснюють перевезення небезпечних вантажів внутрішніми водними шляхами України. Експерти підрахували кількість та тип суден, класифікованих Регістром для таких вантажоперевезень, а також обговорили процедуру розробки та удосконалення правил регістра, питання підготовки експертів (інспекторів), забезпечення системи якості послуг тощо.

За результатами засідання документи та пояснення від представників Реєстру в цілому було визнано ґрунтовними. Фахівці ВОПНВ наголосили, що наданої Реєстром інформації достатньо для того, аби національне класифікаційне товариство стало учасником «Європейської угоди про міжнародні перевезення небезпечних вантажів внутрішніми водними шляхами». Остаточне рішення щодо приєднання буде прийнято комітетом експертів після надання реєстром додаткових документів.