ua en ru

У регіонах із переселенцями значно зросла кількість крадіжок, - Троян

У регіонах із переселенцями значно зросла кількість крадіжок, - Троян Фото: Вадим Троян розповів про рівень злочинності

Зокрема в Києві кількість крадіжок зросла вдвічі

В Україні відмічається підвищення середньостатистичного зростання крадіжок у регіонах, де сконцентровано більшість переселенців. Про це повідомляє заступник голови Національної поліції Вадим Троян, пише "Дзеркало тижня".

Зазначено, що кількість крадіжок зросла насамперед у місті Київ (зростання вдвічі), Миколаївській (+60%), Одеській (+61%) та Харківській (+62%) областях.

"Напряму пов'язаний із війною і так само новий для України виклик, який прямо впливає на рівень злочинності - безпрецедентне зростання кількості вимушених переселенців. Чи всі вони законослухняні? Очевидно, що ні - особливо, коли перед більшістю з них кардинально постає питання вирішення елементарних побутових потреб (пошук житла, роботи, начальних закладів для дітей), що, своєю чергою, потребує значних фінансових витрат", - йдеться у статті.

У регіонах із переселенцями значно зросла кількість крадіжок, - Троян

Інфографіка факторів, що впливають на злочинність в Україні

Троян наголошує, що з початку 2016 року взято на облік 1,8 млн переселенців (1,4 млн сімей із Донбасу і Криму). При цьому ще близько 800 тисяч осіб не зареєструвалися як переселенці.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що в Києві почастішали випадки проникнення злодіїв у квартири через незамкнені двері.