ua en ru

Швейцарія обіцяє експертну допомогу в підвищенні комфорту пасажирських залізничних перевезень

Швейцарія обіцяє експертну допомогу в підвищенні комфорту пасажирських залізничних перевезень Фото: "Укрзалізниця"

В ході зустрічі увагу було акцентовано на реформу "Укрзалізниці"

Віце-прем'єр-міністр України Володимир Кістіон запросив експертів зі Швейцарії брати участь у розробці стратегічних рішень по підвищенню ефективності і комфорту залізничних перевезень. Про це він заявив на зустрічі з послом Швейцарії в Україні Гійомом Шойрером і заступником директора Швейцарського бюро співробітництва Петрою Відмер.

"Для того, щоб підвищити ефективність української залізниці та мінімізувати той корупційний вплив, яке було в минулому, треба змінити форму управління "Укрзалізниці".

За його словами, потрібно виділити основні стратегічні напрями в окремі структурні підрозділи - вантажні перевезення, пасажирські перевезення, інфраструктура, ремонтне господарство, тягова складова.


"Потрібно побудова вертикально інтегрованих компаній, які будуть ефективні, прозорі, зрозумілі і зручні для споживачів. Зараз ці питання перебувають у стадії формування концепції, і тому я був би дуже радий допомозі експертів зі Швейцарії - країни з дуже високим рівнем розвитку інфраструктури і, зокрема, залізничних перевезень", - зазначив Кістіон.

У свою чергу Шойрер зазначив, що швейцарські залізничні компанії можуть надати допомогу для підвищення комфорту пасажирських перевезень на залізниці.

У ході зустрічі також обговорювалися проблеми безпеки атомної енергетики і співробітництво в сфері енергозбереження та енергоефективності.

Нвапомним, раніше в Європарламенті допустили припинення фінпідтримки українських реформ.