ua en ru

Референдум у Швейцарії: громадяни проти відмови від фінансування суспільних ЗМІ

Референдум у Швейцарії: громадяни проти відмови від фінансування суспільних ЗМІ Фото: прапор Швейцарії (pixabay.com)

За попередніми даними, за відмову скасовувати абонплату висловився 71% учасників референдуму

Жителі Швейцарії на референдумі 4 березня 2018 року відмовилися скасовувати фінансування суспільно-правового телебачення і радіо в країні. Про це повідомляє DW.

За попередніми даними дослідницького інституту gfs.bern, за відмову скасовувати абонплату висловився 71% учасників референдуму.

Нині кожне швейцарське домогосподарство щороку переказує 451 швейцарський франк (390 євро) центру абонентської плати Billag, щоб забезпечити в країні роботу суспільно-правового теле- і радіомовлення. На референдумі вирішується питання про закриття Billag і скасування абонентської плати.

Зазначено, що в разі успіху противників абонплати суспільно-правові ЗМІ Швейцарії мали би перейти на самофінансування. Уряд, парламент і більшість партій Швейцарії виступили на підтримку абонентської плати.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що в Туреччині суд засудив шістьох обвинувачених, у тому числі трьох відомих журналістів, до довічного ув'язнення за звинуваченням у причетності до спроби державного перевороту в липні 2016 року.