ua en ru

Референдум у Швейцарії: громадяни проголосували за право уряду збирати податки

Референдум у Швейцарії: громадяни проголосували за право уряду збирати податки Фото: прапор Швейцарії (pixabay.com)

На референдумі 84,1% громадян проголосували за надання права уряду збирати податки

У Швейцарії на референдумі 84,1% жителів країни проголосували за надання права уряду збирати податки з громадян. Про це повідомляє The Local.

Повідомляється, що в Швейцарії прямий федеральний податок і ПДВ є одними з головних джерел доходів уряду (2/3 доходів Швейцарії, 43,5 млрд франків в 2016 році).

Як відомо, раніше право уряду на стягнення цих податків було обмежено до 2020 року.

Відзначимо, що в країні податки збираються на федеральному, кантонському та місцевому рівнях. Після референдуму федеральний уряд отримає повноваження стягувати податки до кінця 2035 року.

Нагадаємо, жителі Швейцарії на референдумі 4 березня 2018 року відмовилися скасовувати фінансування суспільно-правового телебачення і радіо в країні.

За попередніми даними дослідницького інституту gfs.bern, за відмову скасовувати абонплату висловився 71% учасників референдуму. На сьогоднішній день кожне швейцарське домогосподарство щорічно перераховує 451 швейцарський франк (390 євро) центру абонентської плати Billag, щоб забезпечити країні роботу суспільно-правового теле - і радіомовлення. На референдумі вирішується питання про закриття Billag і скасування абонентської плати.