ua en ru

Референдум в Македонії можуть визнати таким, що не відбувся через низьку явку

Референдум в Македонії можуть визнати таким, що не відбувся через низьку явку Фото: референдум в Македонії (twitter.com/GeorgievskiB)

За останніми поки оприлюдненими даними по явці за півгодини до закриття дільниць, у референдумі взяли участь лише 34,74%

В Македонії закрилися дільниці для голосування на референдумі про нову назву країни, ймовірно, він буде визнаний таким, що не відбувся через низьку явку. Про це повідомляє "Радіо Свобода".

Повідомляється, за останніми поки оприлюдненими Державною виборчою комісією даними по явці за півгодини до закриття дільниць, у референдумі взяли участь лише 34,74% зареєстрованих виборців. Перші дані очікують через дві-три години.

Як наголошується, референдум має статус консультативного і не створює прямих юридичних наслідків.

Нагадаємо, як повідомляло РБК-Україна, в Македонії в 07:00 за місцевим часом почався референдум про перейменування країни. Виборчі дільниці будуть відкриті до 19:00 (20:00 за Києвом). У Македонії на референдумі з приводу перейменування країни надзвичайно низька явка громадян. станом на 15:00 явка склала 22,56%.

При цьому наголошується, що для того, щоб референдум був дійсним, повинні проголосувати як мінімум 50% громадян країни, які мають право голосу.

Раніше повідомлялося, що в Македонії намагалися знизити активність виборців на референдум по зміні назви.

До голосування президент країни Гьорге Іванов закликав бойкотувати референдум про зміну назви країни. Він назвав його "шкідливим та руйнівним для нації.