ua en ru

Реального впливу санкцій на російську економіку немає, - депутат Держдуми РФ

Реального впливу санкцій на російську економіку немає, - депутат Держдуми РФ Фото: депутат Держдуми РФ Ілля Пономарьов

Пономарьов вважає санкції Заходу "беззубими"

Реального впливу західних санкцій на російську економіку немає. Про це на брифінгу в Києві заявив депутат Державної Думи Росії Ілля Пономарьов, передає кореспондент РБК-Україна.

"Ситуація з санкціями вона така, що те як ці санкції зроблені, вони більше зроблені для внутрішнього споживання тими державами, які ці санкції вводили. Реального впливу від цих санкцій ні на російську економіку, та частина санкцій, яка називається секторальною та присвячена економічному впливу, ні ті санкції, які носять персональний характер - ніякого значущого ефекту немає", - розповів Пономарьов.

Він зазначив, що економічні санкції введені так, щоб не постраждали інтереси великих американських і європейських корпорацій, які працюють в РФ.

"Тому вони, природно, беззубі", - підкреслив Пономарьов.

"Єдині економічні санкції, які реальні - це ті, які ми самі на себе наклали, у зв'язку із забороною на імпорт продовольства. Саме завдяки їм підскочили ціни в російських магазинах. На жаль, громадяни Росії вважають, що це не ми, а кляті американці, і що це саме вони відмовляються нам поставляти продовольство", - додав депутат.

При цьому він вважає, що скасування санкцій буде ще гірше, ніж їх введення.

"Я б їх (санкції, - ред.) не вводив в такому вигляді, але скасовувати зараз - це тільки давати негативний сигнал про те, що ми все пробачили і все це несерйозно", - підкреслив Пономарьов.