ua en ru

Реальне число безробітних в Україні становить не менше 4,6 млн осіб, - НФПУ

Реальне загальне число безробітних в Україні становить не менше 4 млн 628 тис. 700 осіб, що складає 23% працездатного населення (20 321 600 осіб). Про це заступник голови Національного форуму профспілок України (НФПУ) Григорій Кабанченко повідомив сьогодні на прес-конференції.

Нагадаємо, за даними Держкомстату, станом на 1 червня 2010 р. кількість зареєстрованих безробітних в Україні складає 441 тис. осіб. Проте інші офіційні дані, одержані за методологією Міжнародної організації праці, свідчать, що кількість людей, які не мають роботи, не стала меншою ніж на початку квітня, і становить все ті ж 2 млн осіб. Однак поза цими статистичними даними залишається приховане безробіття, відзначають у НФПУ.

За офіційними даними, станом на 8 червня 2010 р. на українському ринку праці було 60 тис. вакансій. За прогнозами НФПУ, під час другої хвилі економічної кризи, яка може виявити себе через 1-2 місяці, найбільше постраждають будівництво, страховий і банківський бізнес, автомобілебудівна галузь, бюджетна сфера. Найбільше рівень безробіття зросте у тих областях, в яких зосереджена велика промисловість - у Луганській, Донецькій, Харківській, Дніпропетровській та Запорізькій областях, прогнозують експерти.