ua en ru

Реалізація державної соціальної програми підтримки сім'ї до 2016 р. вимагатиме 46 млн грн, - Мінсоцполітики

Кабінет Міністрів України затвердив Державну цільову соціальну програму підтримки сім'ї до 2016 р., реалізація якої вимагає фінансування в розмірі 46 млн. грн. Про це заявила міністр соціальної політики Наталія Королевська на брифінгу, передає кореспондент РБК-Україна.

"Ми затвердили Державну цільову соціальну програму підтримки сім'ї до 2016 р. .. Реалізація програми передбачає додаткове фінансування - це 46 млн. грн. - 11 млн. з державного бюджету, 34 млн. з місцевих бюджетів і 750 тис. гранти та додатково залучені кошти", - заявила Королевська.

За її словами, основними завданнями програми - є збереження традиційних цінностей, посилення мотивації до реєстрації шлюбів, свідомого народження і виховання дітей, а також підвищення соціального захисту сімей, які опинились у складних життєвих обставинах.

Міністр зазначила, що програма передбачає вирішення трьох пріоритетних завдань, зокрема, більш активне використання інформаційних інструментів, реалізація системної підготовки молоді до сімейного життя та здійснення заходів щодо недопущення насильства в сім'ї.

Читайте також: Уряд планує щорічно будувати в Україні 30-50 тис. квартир в рамках програм доступного житла, - Вілкул