ua en ru

В розвиток сонячної енергетики в зоні ЧАЕС готові інвестувати 39 компаній, - Семерак

В розвиток сонячної енергетики в зоні ЧАЕС готові інвестувати 39 компаній, - Семерак Фото: Остап Семерак

Раніше Кабмін спростив процедуру оренди землі на території Чорнобильської зони

В розвиток сонячної енергетики в зоні Чорнобильської атомної електростанції готові інвестувати 39 компаній. Про це заявив міністр екології та природних ресурсів Остап Семерак, повідомляє прес-служба відомства.

"Ми отримали 39 заявок від компаній, які зацікавлені в оренду землі для будівництва сонячних електростанцій в зоні відчуження. Надійшли пропозиції з Китаю, Німеччини, Ірландії, Данії, Австрії, Болгарії, Білорусії, а також України", - розповів він.

Він зазначив, що для поліпшення інвестиційної привабливості України раніше Кабмін знизив вартість оренди державного майна і спростив процедуру оренди землі на території Чорнобильської зони.

"У цьому випадку ми не прагнемо отримувати прибуток від використання землі, ми хочемо, щоб був прибуток від інвестицій", - додав Семерак, зазначивши, що території в зоні відчуження залишаються непридатними для ведення сільського господарства.

Нагадаємо, сховище ядерного палива в зоні Чорнобильської атомної електростанції можуть побудувати вже до кінця березня 2017 року.