ua en ru

Розвиток інтернету врятує від бідності 7% населення Землі

Розвиток інтернету врятує від бідності 7% населення Землі Фото: розвиток глобальної мережі Інтернет у світі (Ukr.Media)

Про це йдеться у прес-релізі міжнародної консалтингової компанії PricewaterhouseCoopers

Можливість виходу до інтернету в будь-якій точці світу допоможе подолати бідність семи відсоткам населення Землі, або 500 мільйонам людей, а світовий ВВП зросте більш ніж на шість трильйонів доларів. Про це йдеться у прес-релізі міжнародної консалтингової компанії PricewaterhouseCoopers (PwC).

За даними дослідження PwC, незважаючи на тривалу цифрову революцію, зростання числа нових інтернет-користувачів, основна частка яких припадає на жителів країн, що розвиваються, останніми роками сповільнилося.


Автори дослідження "Світ у мережі" підрахували, що загальний доступ до інтернету на глобальному рівні буде забезпечено, коли на кожного інтернет-користувача з країн з розвиненою економікою буде припадати п'ять інтернет-користувачів із країн. Зараз це співвідношення становить один до двох.

Якщо забезпечити можливість підключення до інтернету по всьому світу в найближчі п'ять років, це призведе до покращення соціально-економічних умов для більш чотирьох мільярдів осіб і забезпечить приріст світового ВВП на 6,7 трильйона доларів. Можливості зростання для операторів телекомунікаційних мереж оцінюються в цьому випадку в 400 мільярдів доларів, для постачальників контенту — у 200 млрд дол.

Щоб більша частина населення Землі змогла дозволити собі користуватися інтернетом, необхідно значно (на 70 відсотків) знизити вартість доступу до мережі. На думку авторів дослідження, це можливо за рахунок заміни поточних мереж 2G мережами 3G або 4G (LTE), поширення контенту через місцеві високошвидкісні мережі та офлайн-канали.

Розвиток інтернету врятує від бідності 7% населення Землі

Крім того, нових користувачів можна залучити за рахунок інформаційних матеріалів про освіту, соціальні послуги та бізнес-можливості, а також завдяки фінансуванню онлайн-доступу фірмами або освітніми центрами.

За даними Держслужби спецзв'язку і захисту інформації, інтернет-аудиторія України перевищила 58% активних користувачів.

Як повідомлялося, майже 60% населення Землі не мають доступу до інтернету.

Нагадаємо, за даними Міжнародного союзу електрозв'язку (ITU) на початок грудня 2015 року, сукупна аудиторія інтернет-користувачів зросла до 3,2 млрд користувачів по всьому світу.