ua en ru

Розвідка США зафіксувала скорочення числа бойовиків ІДІЛ

Розвідка США зафіксувала скорочення числа бойовиків ІДІЛ Фото: бійці ІДІЛ

Американська розвідка відзвітувала, що удари по позиціях бойовиків-ісламістів дають свої результати і кількість прихильників ІД зменшилася

Кількість бійців в Ісламській державі зараз налічує 25 тисяч бійців в Сирії та Іраку, що на 6 тисяч менше, порівняно з попередньою оцінкою. Такі дані розвідки США, оприлюднені Білим домом, передає Reuters.

Причинами зниження кількості бойовиків майже на 20%, пояснили в американській розвідці, можуть бути такі фактори, як значна кількість поранених на полі бою і дезертирство.

За словами прес-секретаря Білого дому Джоша Ернеста, нова оцінка "означає, що вони (ИГИЛ, - Ред.) як і раніше, є значною загрозою, але потенційне їх число знизилося".

Наземні зусилля по боротьбі коаліційних партнерів Сполучених Штатів мають значний вплив у конфлікті проти ісламської держави, зазначив Ернест.

Він нагадав, що США підтримує іракські сили безпеки, племінні ополчення і помірковані опозиційні групи в Сирії. Так само США здійснює кампанію в повітрі, під час якої було запущено більше 10000 ударів проти ісламістських екстремістів.

"Зниження відображає сукупний вплив бойових смертей, дезертирства, внутрішніх дисциплінарних заходів, недоліки рекрутингу та труднощі, з якими зіштовхуються іноземні бойовики, які подорожують в Сирію", додала прес-секретар Ради національної безпеки Емілі Хорн.

Нагадаємо, що у ході спецоперації проти терористичного угрупування "Ісламська держава"(ІДІЛ) німецька поліція затримала трьох вихідців з Алжиру за підозрою в організації теракту.