ua en ru

Розвідка США вивчала наявність у радника Трампа контактів з російською владою, - WSJ

Розвідка США вивчала наявність у радника Трампа контактів з російською владою, - WSJ Фото: радник президента США з питань національної безпеки Майкл Флінн

Майкл Флінн є першою людиною в Білому домі під керівництвом Трампа, хто зазнав такої перевірки

Розвідслужби США вивчали наявність у радника президента США Дональда Трампа з питань національної безпеки Майкла Флінна контактів з російсьою владою. Про це повідомляє The Wall Street Journal з посиланням на власні джерела.

Як повідомляється, за словами джерел видання, у Флінна є зв'язки з російськими офіційними особами.

"Майкл Флінн є першою людиною в Білому домі під керівництвом Трампа, хто піддався ретельній перевірці в рамках розслідувань Федерального бюро розслідувань, Центрального розвідувального управління, Агентства з національної безпеки і Міністерства фінансів для визначення ступеня контактів російського уряду з людьми, близькими до Трампа", - йдеться в повідомленні.

Як зазначається, не відомо коли почалася ця перевірка, чи дала вона які-небудь результати і чи закінчилася вона.

Повідомляється, що, зокрема, розслідується низка телефонних дзвінків, які Флінн зробив послу Росії в США Сергію Кисляку 29 грудня, в день, коли адміністрація Барака Обами ввела додаткові санкції проти Росії у відповідь на її ймовірне втручання у вибори в США.

Крім того, розглядаються і більш ранні бесіди між Флінном і російськими діячами.

Разом з тим, в Білому домі заявляють, що не знають про подібні розслідування.

"У нас немає абсолютно ніякої інформації про розслідування, як і підстав для такого розслідування", - заявила прес-секретар Білого дому Сара Сандерс.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що сенатори збираються заблокувати Трампу можливість зняття санкцій з Росії.