ua en ru

Розвідка повідомляє про передислокацію підрозділів та техніки РФ на Донбасі

Розвідка повідомляє про передислокацію підрозділів та техніки РФ на Донбасі Фото: бойовик на Донбасі (vk.com/sdd_sevastopol)

Бойовики на Донбасі вивчають місцевість для обладнання нових позицій

На окупованому Донбасі російське командуванні проводить передислокацію підрозділів та техніки Російської Федерації. Про це з посиланням на дані Головного управління розвідки Міністерства оборони України на брифінгу повідомив спікер Міноборони Дмитро Гуцуляк.

"Командування Збройних сил Російської Федерації, під приводом перевірки заходів підготовчого періоду у так званих 1-му та 2-му АК окупаційних військ, проводить рекогносцировку місцевості та уточнення планів їх застосування. Водночас під виглядом виходу на полігони здійснюється передислокація підрозділів, озброєння та техніки", - повідомив Гуцуляк.

За даними розвідки, проведенням вказаних заходів керують старші офіцери ЗС Росії, які прибули на Донбас у складі так званих "комісій з перевірки повсякденної діяльності".

Також зазначається, що бойовики продовжують удосконалювати інженерне обладнання об’єктів на передових позиціях, зокрема, за рахунок встановлення мінно-вибухових загороджень. Крім того, бойовики вивчають місцевість, шукаючи місця для обладнання нових позицій.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що проросійські бойовики на Донбасі застосовують новітні реактивні снаряди проти українських військових.