ua en ru

Розвідка повідомляє про обмеження доступу до українських сайтів на окупованому Донбасі

Розвідка повідомляє про обмеження доступу до українських сайтів на окупованому Донбасі Фото: бойовики обмежили доступ до українських сайтів

Бойовики підготували для російських ЗМІ постановочні сюжети, де сили АТО будуть звинувачені у застосуванні заборонених боєприпасів

На окупованому Донбасі вводять технічні обмеження на доступ користувачів до інтернет-сайтів українських інформаційних агенцій. Про це йдеться у повідомленні Головного управління розвідки Міністерства оборони України у Facebook.

"З огляду на поширення популярними російськими ЗМІ інформації провідних інформаційних агенцій України щодо захоплення в полон та загибелі російських військовослужбовців під час їх участі у бойових діях на тимчасово окупованих територіях сходу України, а також доказів знищення на території Сирії сучасного російського вертольоту Мі-35 (цей факт Міністерство оборони Росії намагалось подати, як знищення застарілого вертольоту Мі-25 сирійської армії), під тиском російського окупаційного командування комерційні оператори послуг Інтернет тимчасово окупованих територій Донбасу вводять технічні обмеження на доступ користувачів до Інтернет-сайтів українських інформаційних агенцій", - йдеться у повідомленні.


Зокрема, повідомляється, що 12 липня Інтернет-провайдери, що надають послуги у н.п.Макіївка, Горлівка, під тиском російських пропагандистів, обмежили доступ до таких українських інформаційних агенцій, як “Цензор” (censor.net.ua), “Сайт Донецька” (62.ua), “ОстроВ” (ostro.org).

"Для оприлюднення по каналах пропаганди т.зв. “ДНР” російськими офіцерами Центру інформаційного протиборства ЦТВ Південного ВО ЗС РФ, спільно із пропагандистами російського телевізійного каналу “Лайф ньюз”, підготовлено постановочні фальшиві відеоматеріали, де сили АТО будуть звинувачені у застосуванні заборонених боєприпасів у т.ч. “фосфорних”, - йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що бойовики звинувачують ВСУ у проведенні "сільськогосподарських диверсій".