ua en ru

Розвідка: помічник Путіна Сурков їздив у Донбас на нараду з бойовиками

Розвідка: помічник Путіна Сурков їздив у Донбас на нараду з бойовиками Фото: Владислав Сурков приїздив курувати бойовиків ДНР

Куратори з РФ жорстко розкритикували діяльність Захарченка

Українська розвідка зафіксувала факт приїзду на окупований Донбас помічника президента РФ Владислава Суркова на нараду з бойовиками. Про це повідомляє прес-служба Головного управління розвідки Міністерства оборони.

"29 квітня у Сніжне відбулася закрита нарада керівного складу "ДНР" за участю "російських кураторів": помічника президента РФ В. Суркова, заступника головнокомандувача СВ ЗС РФ генерал-полковника О. Лєнцова, командуючого 58 Армії ЗС РФ генерал-лейтенанта А. Гурульова та командувача 1 АК генерал-майора ЗС РФ В. Асапова, а також чотирьох представників бізнесових кіл регіону", - йдеться в повідомленні.

Зазначено, що основна увага приділялась питанням розвитку обстановки на лінії зіткнення та планам подальших дій; "стану промислової інфраструктури, а також вивезенню на територію РФ виробничих потужностей із Харцизька, Тореза, Шахтарська".


"Під час наради представниками РФ було піддано жорсткій критиці діяльність О. Захарченка та його неспроможність виконувати завдання, поставлені російським командуванням, у т. ч. щодо витіснення сил АТО з позицій у районі Авдіївки та розподілу російської фінансової і військової допомоги", - з'ясувала розвідка.

"Організацію подальших збройних провокацій у районах Ясинувата, Авдіївка, Мар’їнка, Докучаєвськ, Новотроїцьке, Майорськ, Зайцеве планується доручити "міністру оборони ДНР" В. Кононову", - додали у відомстві.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що 30 квітня очікується надходження для соціальних потреб терористів ДНР 1,1 млрд російських рублів, виділених за сприяння радника президента РФ Суркова.