ua en ru

Розвідка озвучила втрати російських солдатів на Донбасі за минулий рік

Розвідка озвучила втрати російських солдатів на Донбасі за минулий рік Фото: російські військові

За даними розвідки, в зоні АТО загинули 627 російських солдатів, понад 2000 поранені

З січня по вересень 2015 року в зоні конфлікту на Донбасі загинули 627 осіб, поранено - 2155 осіб зі складу 1 і 2 армійських корпусів російських окупаційних військ. Про це повідомив представник Головного управління розвідки Міністерства оборони України Вадим Скібіцький на брифінгу в Києві, передає ТСН.

"У розпорядженні Головного управління розвідки після проведеної роботи є документи, які реально підтверджують загибель або поранення російських військовослужбовців на території України. Ми провели такий аналіз і чітко встановили статистичні дані про загиблих і поранених за період з січня по вересень 2015 року. За даними ГУР, за цей період на території України зі складу 1 і 2 АК загинуло 627 осіб, отримали поранення різних ступенів 2155 осіб", - сказав він.

За словами Скибицкого, інформація стосується росіян, які загинули під час ведення бойових дій, і входили до складу 1 і 2 армійських корпусів російських окупаційних військ.

Також були оприлюднені імена ідентифікованих російських солдатів і названі причини загибелі: в результаті диверсійно-розвідувальної діяльності, підрив на мінах, конфлікти з бойовиками-сепаратистами.

Розвідка озвучила втрати російських солдатів на Донбасі за минулий рік

Розвідка озвучила втрати російських солдатів на Донбасі за минулий рік

Нагадаємо, раніше розвідка повідомила про підготовку інформаційних акцій для дискредитації України на міжнародній арен на підконтрольних Донецької та Луганської "народним республікам" територіям.