ua en ru

Розвідка Китаю за допомогою Huawei здійснила кібератаки на Австралію в 2012 році, - Bloomberg

Розвідка Китаю за допомогою Huawei здійснила кібератаки на Австралію в 2012 році, - Bloomberg Фото: розвідка Китаю за допомогою Huawei здійснила кібератаки на Австралію в 2012 році (pixabay.com)

У 2012 році китайська розвідка здійснила серію кібератак на Австралію. Для цього оперативники використовували компанію Huawei.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на Bloomberg.

Розвідники впровадилися до лав фахівців Huawei, які допомагали обслуговувати обладнання для Австралії.

Код, який впровадили спецслужби, записував всі дані, що передаються і відправляв їх до Китаю. Через деякий час шкідливий код самознищився, усунувши частину доказів здійснення кібератаки.

Видання повідомляє, що розслідування може стати ключовим доказом для уряду Сполучених Штатів, який стверджує, що продукти китайської компанії Huawei несуть загрозу для національної безпеки країн, що використовують їх.

Що кажуть в Huawei

Компанія Huawei в коментарі РБК-Україна назвала публікацію агентства Bloomberg "вражаючим актом спотворення інформації". Компанія заперечує всі звинувачення, оприлюднені американським виданням.

"По-перше, обладнання Huawei не містить шкідливих програм... По-друге, телекомунікаційні мережі належать операторам і керуються ними. Huawei - лише один із багатьох постачальників телекомунікаційного обладнання в галузі, і ми не маємо доступу до мереж операторів без їхнього письмового дозволу", - йдеться в коментарі.