ua en ru

Дозволивши подвійне громадянство, Україна збереже громадян та відкриє додаткові можливості для них, - Миримський

Дозволивши подвійне громадянство, Україна збереже громадян та відкриє додаткові можливості для них. Про це в ході онлайн-конференції в РБК-Україна заявив автор законопроекту про подвійне громадянство народний депутат, заступник голови комітету Верховної Ради у закордонних справах Лев Миримський.

"Прийнявши подвійне громадянство, ми зберігаємо громадян України. Простий приклад: спортсмени, прийнявши інше громадянство, не можуть грати за збірні України, тому що вони не громадяни України. Для людей з бізнесу - це можливість безвізового в'їзду в будь-яку країну Європи. Сьогодні, для того, щоб відкрити рахунок закордоном необхідно отримає згоду Нацбанку, купити майно закордоном - потрібен дозвіл Нацбанку. Якщо у вас буде подвійне громадянство ви йдете від цих питань. При цьому, Україна не втрачає, а зберігає своїх громадян, які можуть бути корисні і для держави", - заявив Миримський.

За його словами, сьогодні у світі від 5 до 7 млн ​​осіб гасторбайтеров з України, багато отримують громадянство тієї країни, в якій працюють. А з прийняттям подвійного громадянства ці люди залишаться громадянами України. "У подвійному громадянстві мінусів я не бачу", - резюмував Миримський.

Читайте також: Україна не має йти шляхом заохочення подвійного громадянства, - Кожара