ua en ru

Розв'язати кризу на сході України одними військовими засобами неможливо, - генсек ООН

Генеральний секретар ООН Пан Гі Мун рішуче засудив "незаконні дії збройних груп", що тривають на сході України.

Генеральний секретар ООН Пан Гі Мун (на фото) рішуче засудив "незаконні дії збройних груп", що тривають на сході України. Про це повідомляє Центр новин ООН з посиланням на заступника прес-секретаря організації.

Генсек також закликав українські власті проявляти максимальну стриманість і вжити всіх можливих заходів для забезпечення захисту цивільного населення.

"Генеральний секретар у курсі повідомлень про те, що збройні ополченці перегрупувалися в Донецьку і Луганську і що українські сили активізували свої військові дії", - йдеться в повідомленні.

Пан Гі Мун вважає, що забезпечити вирішення кризи одними військовими засобами неможливо. Він заявив, що необхідно домагатися поновлення режиму припинення вогню і його дотримання всіма сторонами.

"Вирішальне значення має продовження політичного та дипломатичного процесу, що веде до остаточного припинення насильства і до мирного врегулювання кризи", - сказано в повідомленні.

Про те, що тільки військовим інструментом перемоги на Донбасі не буде, заявляв напередодні і Президент Петро Порошенко під час виступу у Верховній Раді, присвяченого поданню змін до Конституції.

Як повідомлялося, в ООН очікують чергового перемир'я на Донбасі і засуджують використання наземних мін.

Нагадаємо, Порошенко сподівається стабілізувати ситуацію на Донбасі за кілька місяців.