ua en ru

Розробником рішення про призупинення УА з ЄС було Мінпромполітики, - юрист

Розробником рішення про призупинення угоди про асоціацію з Європейським Союзом було Міністерство промислової політики України.

Розробником рішення про призупинення угоди про асоціацію з Європейським Союзом було Міністерство промислової політики України (Мінпромполітики). Про це повідомляє директор юридичної компанії Lions Litigate Станіслав Батрін.

"Як стало відомо з отриманого сьогодні листа, у своїй офіційній відповіді Кабінет міністрів України повідомив, що розробником урядового рішення про призупинення процесу підготовки до укладання угоди про асоціацію є Міністерство промислової політики України", - зазначив Батрін.

Розробником рішення про призупинення УА з ЄС було Мінпромполітики, - юрист

Раніше Батрін звернувся з позовом до суду з вимогою визнати протиправним розпорядження Кабінету міністрів України № 905-р від 21 листопада 2013 р. про при зупинку асоціації з ЄС.

Зазначимо, що дане рішення Кабміну викликало хвилю масових протестів по всій Україні, яка пізніше отримала назву "Євромайдан". Водночас таке рішення сприяло зміцненню відносин з Росією, результатом чого стало надання Україні кредиту в 15 млрд дол., зниження ціни на російський газ до 268,5 дол. за 1 тис. куб. м, а також прийняття плану про усунення перешкод в російсько-українській торгівлі.