ua en ru

Розмінування територій біля Калинівки може тривати до кінця листопада, - Гройсман

Розмінування територій біля Калинівки може тривати до кінця листопада, - Гройсман Фото: Володимир Гройсман (kmu.gov.ua)

Гройсман зазначив, що потрібно обстежити 10 тис. га в районі Калинівки

Розмінування територій біля військових складів в районі Калинівки Вінницької області може тривати до кінця листопада. Про це під час прес-конференції в Калинівці заявив прем'єр-міністр України Володимир Гройсман, передає "112 Україна".

"Роботи розпочалися й триватимуть до максимального відновлення. Для того, щоб 10 тис. га сьогодні обстежити, нам буде потрібно близько 2 місяців. Найближчі території вже обстежені і розміновані. Робота буде тривати до кінця листопада, ми будемо працювати. Можливо, раніше, і всі 10 тис. га, обійдемо кожен сантиметр, щоб ніякої загрози не залишити для громадян", - сказав Гройсман.

Він зазначив, що розподіл коштів, виділених на відновлення пошкоджених об'єктів, координуватиме Вінницька обласна держадміністрація.

"Сьогодні до кінця дня гроші будуть на рахунку, ніяких там затримок не буде. Що стосується матеріальної підтримки й допомоги, є порядок, який передбачений, і це буде виконувати ОДА. Якщо потрібно буде 100 млн - 100 млн, якщо потрібно буде 200 млн - значить, буде 200 млн", - заявив Гройсман.

Нагадаємо, раніше прем'єр заявив, що Кабмін України виділить 100 млн гривень на ліквідацію наслідків вибухів на складі боєприпасів під Вінницею.