ua en ru

Розгін наметового містечка під ВР: кількість затриманих зросла до 101

Розгін наметового містечка під ВР: кількість затриманих зросла до 101 Фото: зачистка наметового містечка під Радою (РБК-Україна)

Поліція вилучила в наметах 10 бойових гранат із запалами

У ході силового розгону наметового містечка під Верховною Радою загалом правоохоронці затримали 101 особу. Про це повідомляє радник глави МВС Зорян Шкіряк у своєму Facebook.

"Наразі затримано, а також запрошено для дачі пояснень 101 особу. Серед постраждалих четверо правоохоронців та декілька "активістів". Їм надано необхідну допомогу", - написав він у соцмережі.

Увага! Щойно, в тимчасових помешканнях і в зоні проживання так званих«протестувальників», поліція вилучила ще дев’ять (...

Опубліковано Зоряном Шкіряком 3 березень 2018 р.

Шкіряк також доповів про результати обшуків у наметах активістів.

"Під час огляду вже знайдено понад 10 предметів, схожих на бойові гранати Ф-1 та РГД-5, пляшки з запалювальною сумішшю, металеві палки (ймовірно, для нападу на поліцейських), ножі та інше. Будуть проведені відповідні експертизи для з‘ясування всіх обставин та встановлення походження цих предметів", - доповів він.

Під час проведення слідчих дій біля Верховної Ради поліція вилучила 9 гранат РГД-5, «коктейлі Молотова» та 5 димових мін...

Опубліковано Національна поліція України 3 березень 2018 р.

Наразі ситуація в середмісті Києва спокійна і перебуває під повним контролем правоохоронних органів. За словами радника глави МВС, наразі на місці події продовжують працювати слідчі, "здійснюючи документування злочинних дій".

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що наметове містечко під будівлею Верховної Ради розбирають бійці Національної гвардії.