ua en ru

Розблокування земельних аукціонів дозволить до кінця 2012 р. одержати в держбюджет України 10 млрд грн, - Тимченко

Прийняття законопроекту про розблокування земельних аукціонів дозволить до кінця 2012 р. додатково одержати в держбюджет України близько 10 млрд грн. Про це під час брифінгу в Кабінеті міністрів 28 березня сказав глава Держземагентства Сергій Тимченко, передає кореспондент РБК-Україна.

"Закон, який дозволить розблоковувати земельні торги, вже зареєстрований у Верховній Раді під номером 10231. Місцеві ради, намагаючись продати землю..., розробляють свої правила ведення аукціонів, які носять непрозорий характер. Деякі аукціони носять системний характер, тому багато рішень таких аукціонів будуть оскаржені... Ми розробили уніфіковані, зрозумілі та прозорі правила проведення земельних аукціонів..., які будуть приваблювати інвесторів. За нашими попередніми підрахунками, розблокування аукціонів тільки до кінця цього року принесе (в держбюджет) до 10 млрд грн", - зазначив Тимченко.

Нагадаємо, законопроект, який передбачає розблокування проведення аукціонів з продажу земель, вільних від забудови, був зареєстрований у ВР 21 березня.