ua en ru

Розгляд позову Королевської проти соціологів відклали на прохання її адвокатів

Розгляд судової справи, порушеної за позовом лідера партії "Україна - вперед!" проти соціологів, відтерміноване на 8 листопада за вимогою адвокатів позивача. Про це повідомляє "5 канал".

Головуюча в судовому процесі суддя Оксана Марченко задовольнила клопотання сторони позивача, яка просила надати час для вивчення разом з членами партії "Україна - Вперед!" анкет респондентів. У свою чергу представники відповідачів запропонували суду і своїм опонентам провести наукову експертизу методології соцопитування, яке є предметом оскарження в суді. У відповідь представники позивача відповіли згодою, зазначивши, що для призначення такої експертизи необхідно вивчити анкети, за якими проводилося опитування.

Наступне судове засідання має розпочатися о 14.15 8 листопада.

Нагадаємо, Наталія Королевська позивається до фонду "Демократичні ініціативи" та Київського міжнародного інституту соціології (КМІС) з вимогою спростувати інформацію щодо рейтингу підтримки партії, оприлюднену цими організаціями.

Восьмого жовтня були оприлюднені дані загальнонаціонального дослідження громадської думки, проведеного фондом "Демократичні ініціативи" спільно з КМІС. За ним, якби вибори відбулися в найближчі вихідні, то за партію Королевської проголосували б трохи більше 2 % виборців. За три дні партія "Україна - вперед!" подала до суду Києва позов з вимогою спростувати інформацію, оприлюднену про рейтинг підтримки їхньої партії. Також партія подала клопотання про заборону фонду "Демократичні ініціативи" та КМІС публікувати будь-які дані, які вони отримали з приводу їхньої партії.

Читайте також: Соціологи подадуть позов у відповідь проти Королівської