ua en ru

Розгляд справи Бузини перенесли на 23 жовтня

Розгляд справи Бузини перенесли на 23 жовтня Фото: Олесь Бузина (з відкритих джерел)

Засідання суду присяжних по справі Бузини сьогодні не відбулось

Розгляд по суті кримінального провадження щодо вбивства журналіста Олеся Бузини перенесено на 23 жовтня. Про це повідомила секретар Шевченківського районного суду міста Києва, передає кореспондент РБК-Україна.

"Засідання переноситься орієнтовно на 23 жовтня", - повідомила секретар.

За її словами, причиною перенесення розгляду справи є те, що один з суддів захворів.

Нагадаємо, у серпні 2018 року у справі про вбивство українського журналіста і публіциста Олеся Бузини Бузини Шевченківський районний суд Києва визначив склад суду присяжних. Загалом визначено п’ять присяжних. З них троє будуть основними, ще двоє присяжних - запасними.

Колишній шеф-редактор видання "Сегодня" Олесь Бузина був убитий в Києві 16 квітня 2015 року. Бузину застрелили біля його будинку. У той же день правоохоронці знайшли автомобіль, на якому, імовірно, пересувалися вбивці Бузини.

Убивцям журналіста загрожує від 10 до 15 років позбавлення волі або довічне ув’язнення за обвинуваченням в умисному вбивстві й незаконному зберіганні зброї

Додамо, що 27 червня 2017 року прокуратура Києва заявила про завершення досудового розслідування справи про вбивство журналіста Олеся Бузини. Обвинувальний акт стосовно Андрія Медведька і Дениса Поліщука, які звинувачуються у вбивстві письменника, було передано до Шевченківського районного суду Києва 28 листопада 2017 року.