ua en ru

Розслідування справи про держзраду Януковича продовжать до кінця березня, - ГПУ

Розслідування справи про держзраду Януковича продовжать до кінця березня, - ГПУ Фото: Віктор Янукович

У ГПУ заявили про продовження розслідування справи про держзраду Януковича

Генеральна прокуратура України продовжила спеціальне досудове розслідування у справі про державну зраду екс-президента Віктора Януковича до 28 березня 2017 року. Про це в ефірі "112" повідомив його адвокат Віталій Сердюк.

"Слідство повідомило захист, що термін слідства продовжено до кінця березня 2017 року до 28 числа", - повідомив Сердюк.

Адвокат зазначив, що для того, щоб Янукович вважався повідомленим про підозру воно повинно пройти відповідну процедуру шляхом вручення через уповноважені органи РФ, так як екс-президент зараз знаходиться там.

"Щодо повідомлення про підозру, воно повинно бути направлено у зв'язку з перебуванням Януковича на територію РФ в установленому законом процесуальному порядку, через міжнародну правову допомогу. Тільки так воно може бути належним та допустимим. Щоб Янукович вважався поінформованим про підозру, воно повинно пройти відповідну процедуру шляхом вручення через уповноважені органи РФ. Повідомлення про підозру не рахується врученим ", - додав він.

Крім того, РФ повідомила ГПУ про те, що її запит про надання правової допомоги знаходиться в стадії виконання. Захист намагається прискорити виконання даного запиту. Як тільки процедури будуть здійснені, повідомлення про підозру буде підписано.

Нагадаємо, раніше повідомлялося про те, що ГПУ передасть захисту колишнього президента Віктора Януковича уточнену підозру у зраді.