ua en ru

Розширені санкції США проти РФ сьогодні вступлять в дію

Розширені санкції США проти РФ сьогодні вступлять в дію Фото: Розширені санкції США стосовно РФ сьогодні вступлять в дію

Нові санкції введені відносно людей і організацій, що допомагали фігурантам "чорних списків" обходити дію обмежень

Розширені санкції Сполучених Штатів Америки (США) щодо Російської Федерації (РФ) почнуть діяти з сьогоднішнього дня. Про це йдеться в повідомленні прес-служби Міністерства фінансів США.

"Міністерство фінансів розширило дію санкцій на кілька фізичних та юридичних осіб з Росії та України, щоб забезпечити ефективність вже існуючих обмежень. Це не нові санкції, це дії по зміцненню вже введених санкцій, це спроба прибрати шляхи для обходу обмежень. Якщо цього не робити, ефект від санкцій з часом пропаде - особи, які перебувають під обмеженнями, зможуть знайти лазівки в законі, наприклад. Так що це звичайна практика", - йдеться в повідомленні відомства.

Зазначається, що нові санкції введені відносно людей і організацій, які допомагали фігурантам "чорних списків" обходити дію обмежень.

Зокрема, санкції поширені на "дочки" Зовнішекономбанку і "Роснафти", на Іжевський механічний завод і концерн "Іжмаш", всі великі кримські порти і "Керченську поромну переправу".

Крім того, під санкції потрапили особи, пов'язані з російськими бізнесменами Борисом Ротенбергом і Геннадієм Тимченком, а також концерном "Калашников".

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що США ввели санкції відносно Південно-Киринского родовища російської компанії "Газпром" в Охотському морі.