ua en ru

Розширення доступу до банківської таємниці обумовить послаблення довіри до банківської системи, - УКБС

Розширення переліку суб'єктів, що мають доступ до банківської таємниці обумовить послаблення довіри до національної банківської системи, вважає Генеральний директор Асоціації "Український Кредитно-Банківський Союз" (УКБС) Галина Оліфер.

"В УКБС переконані, що розширення переліку суб'єктів, що мають доступ до банківської таємниці, без регламентації її використання, зберігання та відповідальності за збереження, обумовить послаблення довіри до національної банківської системи. Це загрожує погіршенням ресурсної бази банків та дестабілізацією фінансового ринку України", - зауважила Оліфер.

Таким чином вона прокоментувала занепокоєння УКБС щодо розширення підстав для розкриття банківської таємниці на письмову вимогу центрального апарату і територіальних органів ДКЦПФР стосовно операцій з цінними паперами, що здійснюються конкретною юридичною або фізичною особою за певний період часу, які передбачає законопроект "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо удосконалення законодавства про цінні папери".