ua en ru

Через поширення АЧС у Криму порушили справу

Через поширення АЧС у Криму порушили справу Фото: через поширення АЧС у Криму порушили справу

В одному з районів півострова виявили незаконне поховання заражених тварин

"Прокуратура" анексованого Криму порушила кримінальну справу через розповсюдження на території півострова вірусу африканської чуми свиней (АЧС). Про це йдеться в повідомленні видання "Новини Криму".

Як повідомляється, приводом для перевірки "прокуратури" стало виявлення на території одного з районів півострова незаконного поховання заражених тварин.

"Прокуратура Роздольненського району провела перевірку дотримання правил поводження екологічно небезпечних речовин і відходів, а також ветеринарних правил, що регламентують утилізацію та знищення біологічних відходів. Встановлено, що поблизу селища Новоселівське власниками тварин зроблені незаконні поховання свиней, заражених африканською чумою, що спричинило тяжкі наслідки у вигляді поширення вірусу на території району", - йдеться в повідомленні.

Як повідомляється, справа порушена за статтею КК РФ "Порушення правил поводження екологічно небезпечних речовин і відходів, що спричинили забруднення, отруєння або зараження навколишнього середовища".

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що кримчан попереджають про можливий обрив ЛЕП через вітер.