ua en ru

СБУ затримала угруповання, яке торгувало зброєю та боєприпасами із зони АТО

СБУ затримала угруповання, яке торгувало зброєю та боєприпасами із зони АТО Фото: здание СБУ (РБК-Украина)

Злочинне угрупування діяло на Чернігівщині

На Чернігівщині викрита незаконна торгівля зброєю та боєприпасами з зони проведення антитерористичної операції (АТО). Про це повідомляється на Facebook Служби безпеки України.

Зловмисники планували створити розгалужену мережу збуту вогнепальної зброї. Оперативники СБУ затримали трьох членів злочинної групи під час спроби збуту пістолета Макарова та близько 200 набоїв до нього. Також зафіксовано продаж пістолета ІЖ-79 з глушником, переробленого під стрільбу бойовими набоями, та боєприпасами до нього.

На Чернігівщині #СБУ викрила злочинне угруповання, яке торгувало зброєю та боєприпасами

Опубліковано Служба безпеки України 27 червня 2017 р.

Під час обшуків у помешканнях зловмисників було виявлено та вилучено близько 300 бойових патронів різних калібрів, шість магазинів до автомата Калашникова, деталі вогнепальної зброї, елемент динамічного захисту бронетехніки Контакт-5 та 250 грамів пластиду.

Відкрито кримінальне провадження за ч.1 ст. 263 (незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами).

altalt

Фото: зброя та боєприпаси (СБУ)

Нагадаємо, раніше СБУ на Одещині викрила незаконний конвертцентр з обігом більш ніж 30 млн гривень щомісячно. Замовниками послуг конвертаційного центру були декілька десятків підприємств регіону, які таким чином ухилялися від сплати податків і легалізовували тіньові доходи.