ua en ru

Розкол у "Нашій Україні": Політрада партії підтвердила членство Віктора Ющенка

Відповідно до статуту, своїм одностайним рішенням політрада партії "Наша Україна" сьогодні підтвердила членство Віктора Ющенка, а також призупинила діяльність Київської міської організації до проведення перереєстрації членів партії та доручила президії політради партії створити оргкомітет з проведення звітно-виборчих зборів Київської міської організації. Про це повідомляє прес-служба "Нашої України", вірної Ющенку.

Нагадаємо, політична рада партії "Наша Україна" звільнила голову ради партії Сергія Бондарчука одноголосно 54-ма голосами з 54 присутніх. "Підставами цього рішення стали систематичне порушення статуту партії, яке виражене в ухиленні від виконання обов'язків, самоусуненні під час виборчої кампанії, нескликанні засідань ради партії та ігноруванні засідань, на які його було запрошено. Виконуючим обов'язки голови політради на період до проведення чергового з'їзду призначено заступника голови політради партії Зіновія Шкутяка", - сказано у повідомленні.

Там також говориться: "Рішення ради Київської міської організації про виключення голови партії Віктора Ющенка з її лав є нічим іншим, ніж остаточною капітуляцією Сергія Бондарчука. Після серії спроб провести засідання різних керівних органів, жодне з яких не тільки не було легітимним, але й малочислене . Тепер скомпрометоване керівництво міської організації партії залишилося єдиним інструментом руйнування партії, яким реально володіє Сергій Бондарчук. Пояснення цьому банальне і полягає в тому, що понад 2 місяці ця купка діячів знаходяться на його утриманні. Рядові члени партії з Київської міської організації новину про виключення Ющенка сприймуть як абсурд, адже існування цієї партії без Віктора Ющенка не можна уявити".

Читайте також: Конфлікт в "Нашій Україні" - Ющенко виключили з партії, у відповідь Бондарчука звільнили з посади голови політради