ua en ru

Видатки з державного бюджету на розвиток науки у 2010 р. складуть 4,7 млрд грн, - В.Семиноженко.

Видатки з державного бюджету на розвиток науки у 2010 р. складуть 4,7 млрд грн. Про це повідомив сьогодні на прес-конференції заявив віце-прем'єр-міністр Володимир Семиноженко, передає кореспондент РБК-Україна.

Зокрема, 4 млрд грн передбачено із загального фонду держбюджету. В.Семиноженко підкреслив, що для проведення фундаментальних досліджень установами Національної академії наук України передбачено 1,97 млрд грн, на проведення прикладних наукових та науково-технічних розробок - 777,6 млн грн. "Фундаментальні дослідження, які ведуться в установах, які підпорядковані НАН... збільшились на 15%, прикладні розробки збільшились на 22,3%", - зазначив В.Семиноженко.

За його словами, у проекті держбюджету передбачено 20 млн грн на забезпечення житлом працівників НАН, 20 млн грн - на виконання програм прикладних досліджень та науково-технічних проектів, 11,7 млн грн - на придбання унікального наукового обладнання для установ НАН і Міністерства освіти і науки, 1,8 млрд грн - на підтримку інноваційних та інвестиційних проектів в реальному секторі економіки. Також, за його словами, передбачено 20 млн грн на реалізацію програми розвитку співробітництва у сфері нанотехнологій між Міносвіти та Федеральним агентством з науки та інновацій РФ, 9,7 млн грн - на реалізацію державної цільової науково-технічної програми "Нанотехнології і наноматеріали" на 2010-2014 рр., 7 млн грн - на виконання заходів щодо залучення обдарованої молоді до науково-дослідницької діяльності.