ua en ru

Розрахунки щодо виплати постраждалим в Горлівці будуть готові сьогодні в обід, - Королевська

Всі розрахунки щодо виплати постраждалим від вибуху аміаку на заводі концерну "Стірол" в м. Горлівка із фонду соціального страхування будуть готові сьогодні в обід. Про це повідомила журналістам міністр соціальної політики України Наталія Королевська перед вильотом в Горлівку, передає кореспондент РБК-Україна.

"Зараз вже всі розрахунки підготовані, всі питання будуть сьогодні розглянуті на місці і всі рішення будуть сьогодні повністю підготовані. Соціальний захист в повному обсязі, який передбачений за законом буде виділений обов'язково... Ми цілу ніч сиділи, збирали всі справи... і вже на місці будемо спілкуватися із підприємством безпосередньо і з профспілками і з сім'ями постраждалих", - повідомила Королевська.

Вона зазначила, що кошти будуть виділені із фонду соціального страхування, але не зазначила про які суми йдеться.

"Я не хочу казати приблизно, бо там в кожному окремому випадку йде розрахунок в залежності від стажу роботи, від термінів, тому по кожній особі фонд вже сьогодні в обід дасть повний розрахунок", - заявила Королевська.

Крім того, як у свою чергу повідомив сьогодні на брифінгу міністр екології та природних ресурсів України Олег Проскуряков, за рахунок держбюджету постраждалих буде забезпечено медикаментами, а за рахунок підприємства "Стірол" - триразове харчування. Похоронами загиблих теж буде займатися підприємство і мерія.