ua en ru

Рано говорити про те, хто має більше шансів: Кличко чи Береза, - політолог

Рейтинги потенційних кандидатів на посаду мера, у тому числі позафракційного депутата Борислава Берези, зумовлені кількома позиціями. Про це коррепонденту РБК-Україна повідомила політолог, головний редактор інформаційно-аналітичного видання Re:plika Олеся Яхно.

За її словами, по-перше, рейтинг обумовлений позиціонуванням політиків як діячів загальноукраїнського масштабу. "У цьому сенсі, Борис Береза - народний депутат, він досить публічний, вміє яскраво і влучно висловлювати думки та висловлює свою позицію з різних питань загальноукраїнського масштабу, тому і пізнаваний і ідентифікується як політик", - зазначила політолог.

По-друге, підкреслює Яхно, Береза не був у владі, а відомо, що в суспільстві є запит на нових політиків і управлінців, незалежно від того, чи є вони новими за поглядами і мисленням, або ж тільки новими, з точки зору відсутності досвіду роботи в держорганах.

"По-третє, стосовно Березі, він корінний киянин", - додала вона.

Відповідаючи на питання про те, хто буде мати великі шанси на перемогу, якщо чинний мер Віталій Кличко і Борислав Береза вийдуть у другий тур, Яхно зазначила, що поки рано говорити про те, хто має більше шансів у другому турі. "Я вважаю, що позиції Кличка, незважаючи на ряд претензій киян, все-таки міцні", - стверджує експерт.

У той же час, за її словами, не можна говорити, що інші кандидати не мають шансів перемогти на виборах.

"За останні півтора роки ми побачили, як рейтинги одних і тих же політиків могли зростати, падати, а потім знову зростати. Багато чого буде залежати від загальноукраїнської ситуації та якості і креативності виборчої кампанії", - резюмувала Яхно.