ua en ru

Раніше затриманий в Україні британський журналіст телеканалу Росія сьогодні звільнений

Вийшов на свободу раніше затриманий Національною гвардією України у Маріуполі Донецької області громадянин Великобританії, журналіст телеканалу " Росія сьогодні Грем Філіпс.

Вийшов на свободу раніше затриманий Національною гвардією України у Маріуполі Донецької області громадянин Великобританії, журналіст телеканалу Russia Today Грем Філіпс. Про це Філліпс повідомив у своєму Twitter.

Журналіста звільнили через добу після затримання в Маріуполі.

"Мене тільки що відпустили після того, як вчора в Маріуполі мене затримали українські силовики... У мене нема мого телефону і речей, сподіваюся, отримаю їх завтра. Спасибі всім за повідомлення і підтримку, все добре", - написав Філіпс.

Журналіст написав, що його допитували про діяльність в Росії сьогодні. Звинувачень Філіпсу, за його словами, не пред'являли, звернення було гарним, без насильницьких дій. Депортація йому не загрожує. Телефон та інші речі Філіпсу поки не повернули. Під час допиту британця запитували, чи не є він шпигуном, і яку позицію займає з приводу Криму.

Грем Філліпс був затриманий в Маріуполі (місто в Донецькій області на сході України) у 20 травня Національною гвардією, яка заявила, що транспортує його в Київ.

МЗС Великобританії повідомив, що знаходиться в контакті з українською владою" з цього питання і готовий надати "консульську допомогу".

Філліпс повідомляв, що знімав сюжет в міському морзі з участю місцевого лікаря.