ua en ru

У рамках люстрації з прокуратури звільнено 181 співробітника, - ГПУ

У рамках люстрації з прокуратури звільнено 181 співробітника, - ГПУ ГПУ

На виконання Закону України «Про очищення влади» станом на 24 березня 2015 року з органів прокуратури звільнено 181 прокурорсько-слідчого працівника. Про це повідомляє прес-служба Генпрокуратури України.

"Зокрема, наказами Генерального прокурора України звільнені 115 прокурорсько-слідчих працівників, які займають у сукупності не менше одного року відповідні посади в період з 25 лютого 2010 по 22 лютого 2014 року. З них 48 - у центральному апараті України, 61 - в прокуратурах обласного рівня, чотири - у військових прокуратурах регіонів, два - в Національній академії прокуратури України".


Відзначається також, що наказами прокурорів обласного рівня з органів прокуратури звільнено 20 працівників, а відповідно до наказів ректора Національної академії прокуратури України - чотири.


Нагадаємо, що з 11 березня поточного року проводяться перевірки прокурорів обласного рівня, міських, районних, міжрайонних, районних у містах та прирівняних до них військових прокурорів, їх перших заступників та заступників, ректора і проректорів Національної академії прокуратури України. Крім того, в ході люстрації був звільнений прокурор Києва.