ua en ru

Ракетні удари США знищили 20% авіації Сирії, - Пентагон

Ракетні удари США знищили 20% авіації Сирії, - Пентагон Фото: міністр оборони США Джеймс Маттіс розповів про шкоду, завдану ракетними ударами США по Сирії

Джеймс Маттіс вважає, що через ракетні удари США Сирія більше не може заправляти літаки на аеродромі Шайрат

Міністр оборони США Джеймс Маттіс стверджує, що під час ударів крилатих ракет "Томагавк" по сирійській військовій базі було знищено чи пошкоджено 20% бойової авіації, яку використовують сили президента Сирії Башара Асада. Про це йдеться у його заяві, передає "Радіо Свобода".

"Сирійська влада втратила можливість заправляти і переозброювати літальні апарати на аеродромі Шайрат", - заявив Маттіс.

На думку глави американського оборонного відомства, сирійська влада надалі задумається перед тим, як знову використати хімічну зброю.

Зазначимо, кораблі Військово-морських сил США завдали удару по авіабазі урядових військ президента Башара Асада крилатими ракетами "Томагавк" вранці 7 квітня. Усього було випущено 59 ракет.

Цілями удару стали злітні смуги, місця стоянки літаків і заправні комплекси.

Нагадаємо, у Європейському союзі заявили, що підтримують ракетні удари США по авіабазі в Сирії та мають намір і надалі співпрацювати з ними, щоб припинити насильство в цій країні.