ua en ru

Ракетні комплекси РФ в Криму загрожують всьому Чорноморському регіону, - МінТОТ

Ракетні комплекси РФ в Криму загрожують всьому Чорноморському регіону, - МінТОТ Фото: С-400 "Тріумф" (mil.ru)

РФ розгорнула ЗРК С-400 "Тріумф" поблизу міст Севастополь, Феодосія та Євпаторія

Розгортання Росією ракетних комплексів С-400 "Тріумф" в окупованому Криму - загроза не тільки для України, але і для всього Чорноморського регіону. Про це повідомляє прес-служба Міністерства з питань тимчасово окупованих територій і внутрішньо переміщених осіб України (МінТОТ).

Станом на кінець вересня 2018 року Росія розгорнула зенітно-ракетні комплекси протиповітряної оборони С-400 "Тріумф" поблизу міст Севастополь, Феодосія та Євпаторія.

Зазначимо, що ЗРК С-400 "Тріумф" оснащуються ракетами різних типів, зокрема: 48Н6 і 40Н6 з дальністю ураження до 250 і 400 кілометрів відповідно. Вони можуть вражати цілі на висоті до 60 км.

Фахівцями МінТОТ підготовлено карту з зонами ураження у відповідності з місцями розгортання зазначених ракетних комплектів на тимчасово окупованій території Автономної Республіки Крим. В радіусі ураження ЗРК знаходяться всі повітряні судна, як цивільні, так і військові, які знаходяться над акваторією Чорного і Азовського морів, і над територіями країн Чорноморського регіону - Румунії, Молдови та Туреччини.

Ракетні комплекси РФ в Криму загрожують всьому Чорноморському регіону, - МінТОТ

Фото (mtot.gov.ua)

Нагадаємо, сьогодні Російські військові відпрацювали на навчаннях в окупованому Криму виведення авіації з-під удару умовного противника.

На 39-й сесії Ради ООН з прав людини 40 держав вимагали від Російської Федерації виконувати свої зобов'язання держави-окупанта в тимчасово окупованому Криму і надати доступ на півострів правозахисним моніторинговим механізмам.